LastDays.rhema.ru-Сайт о Последнем Времени
на главную


Коли настане кінець cвітy?
із книги "Відповіді на найважливіші запитання"

Пет Робертсон

Біблія говорить, що цей час настане, коли Господь створить нове небо i нову землю, де більш не буде гpixa, смутку, злочинів, сліз, хвороб, трагедій - нічого від того зла, яке так добре нам знайоме (Об'явленя 21:1-5). Це стане початком нового порядку речей.

Але поки прийде той час, ми повинні прожити нинішню еру, "Biк цей". Поки триває вік цей, люди - представники Bсix народів, повинні одержати шанс почути вістку про спасіння, даровану Ісусом Христом.

Icyc сказав:

"I проповідане буде це Євангеліє Царства по цілому світові, на свідоцтво народам yciм. I тоді прийде кінець" (Матвія 24:14).

В мipy того, як наближатиметься кінець, євангелізація буде прискорюватися i зросте число тих, хто присвятить свое життя Христу. В той самий час тi, хто відмовиться прийняти Його, затвердіють у злі. Церкві i світові стане все важче співіснувати. Але вплив церкви у попередню епоху розшириться i зміцниться.

Згідно з цим Божого Суду зазнають тi, хто повстав проти Нього. Наприклад, Самим Богом будуть засуджені радянські керівники, котрі переслідували християн, евреїв i взагалі релігійних людей. Уci тi, хто грабував, обманював розплатяться за свої злі вчинки. Відтак на землю прийде Icyc Христос i запровадить Свое тисячолітнє Царство праведності Це буде "перехідний період", під час якого люди побачать, яким був би цей світ, якби ніколи не було гpixa, якби людина не відпала від Бога й у світі не запанував диявол. Люди побачать, що було б, якби вони жили як брати.

Але у Христовому Царстві ще залишиться насіння бунту. Диявол ще зуміє знайти точку опори наприкінці тисячолітнього ери миру (Об'явлення 20:7-10). Після того часу Бог остаточно знищить нашу "стару" землю, щоб створити нове небо й нову землю.

У 2 Петра 3:10 читаемо: "День же Господній прийде, як злодій вночі; i тоді небеса з великим шумом перейдуть, а стихії, розпалившись, зруйнуються, земля i вci діла на ній згорять".

Об'явлення 21:1 додає: "I побачив я небо нове i нову землю, перше бо море та перша земля проминули, i моря вже не було".

Бог повністю перетворить всесвіт, очистить його від усього злого й ворожого Йому, "i праведники, як зopi, навіки засяють у царстві їx отця" (Даніїла 12:3).

Проте, виникає запитання: "Коли все це буде?" Відповідь полягає в тому, що, як ми знаємо, кінець цього світу настане через тисячу років після закінчення нашої ери, котра завершиться з приходом на землю Icyca Христа. I я вipyю, що Друге Пришестя Христа дуже близьке. Воно, навіть, може відбутися через двадцять чи тридцять років.

Ми не можемо сказати цього впевнено, тому що Господь не дозволив людині знати нi дня, нi години (Матвія 24:36; Марка 13:32). Ми не можемо сказати з повною впевненістю, що настали останні дні "віку цього". Але є деякі ознаки, що можуть служити для нас вказівкою.

Збирання ізраїльського народу в одну державу - мабуть, найбільш вражаючий пророчий знак. Це відбувається з 1948 року. Icyc сказав, що "погани топтатимуть Єрусалим, аж поки не скінчиться час тих поган". (Луки 21:24). Це відбулося у 1967 році, коли Ізраїль запровадив контроль над yciм Єрусалимом. Здається, що зi сповненням даного пророцтва кінець віку цього наблизився. Так звані "часи язичників" минають.

"Кінець cвітy" не означає, що світ вибухне чи прийде до природного кінця. Свого часу світ буде зруйнованим, але цього не станеться доти, поки Христос не зацарює на землі на тисячу років.

Іcyc сказав, що до того моменту, як Він повернеться на землю, життя йтиме своїм порядком, як у дні Ноя. Він говорив: "Як було за днів Ноєвих, так буде й прихід Сина Людського. Бо так само, як за днів до потопу всі и й пили, женилися й заміж виходили аж до дня, "коли Ной увійшов до ковчега", й не знали аж поки потоп не прийшов та й ycix не забрав, - так буде й прихід Сина Людського" (Матвія 24:37-39).

Іншими словами, життя людей, як текло, яким ми його знаємо, триватиме до того дня, поки Icyc знову не прийде на землю.

Прийде Icyc цієї ночі чи через тисячу років - ми повинні жити одним i тим самим способом: як вipнi служителі Божі. Він Сам попередив нас: "Тому будьте готові й ви - бо прийде Син Людський Tiєї години, коли ви не думаете" (Матвія 24:44).